Wednesday, September 9, 2009

Customer yg di hormati

Kali ni i rasa bulan baik hari baik kan...malas lak nk ngamuk2
Mmgla customer always right but still kalau customer sengal...patut tk kalau kita lempang laju2????????????????


Cuba bayangkan kalau anda semua di tempat saya????

customer: hello, ni Babyjayscloset ke???

hubby: yea...

customer: U ada jual kasut Crocs ekkk???

hubby:yea saya...

customer: Rio ada tk???

hubby: ada...tapi limited sizes sbb byk dah abissss

customer: size 7 purple ada tk???

hubby: tkde..merah adala...lain semua abisss

customer: abis apa yg ada???

hubby: merah jek...inhand byk merah..hitam size 9=1, purple sold out

customer: aik??u ni jual 4 -5 ketul je ke??? takkan dah abisss

hubby: mmgla...customer we all byk yg repeat customer...we all ambik 3 kotak...each kaler 1 kotak..abiss sbb weekend ramai yg dtg

Customer:yea ke ??tak logik tul.... okla...merah pun merahla...boleh kasi diskaun tk????

hubby: Rio tu dulu we all nk jual rm120...tapi sbb pk customer nnt tak mampu.. we all dh tuwun kan harga...kalau Rio tk boleh...design lain kami boleh consider skit

customer: org lain boleh kurangkan....tkkan tk boleh kot...apa la u all ni

hubby: tak boleh...

customer: kalau camtu... u hantar jekla kat ...pos laju kan??? postage sapa yg kena bayar

hubby: youla yg kena bayar... mmg mcm tu selalu..kalau tk u dtg sendiri selfpick ...lagi senang

customer: apsal lak i yg kena bayar postage??? org lain jual tk de pun

hubby: mmg dah tulis dlm blog...u refer blog

customer:ok...u pos jekla kat alamat ni

hubby:camne i nk pos...u kena bayar dulu..baru we all boleh arrange pos

customer: apsal lak i kena bayar dulu??? kalau i dah bayar ...u lari camne???? rugila i

hubby: abisss???kalau i pos...u tk bayar..camne???lagila susah.. atleast i ada record for u to refer kalau i tk pos2 brg u... u???i tk kenal pun... mcm nila..kalau susah2...u tk payah beli dgn we all sbb i tk penah deal dgn customer mcm u!!!!

customer: eh! u ni tk nk customer ke??mcm ni ke u layan customer u?????

tot tot totttttttt ( letak tepon)byk lagi dialog dia...tapi dah di pendekkan kepada yg main issue jek...kang pjg lak nk tulis kat sini hehehehehe



Agak2la...kowang nk buat apa?? rasa mcm terbakar tk??? giler ke hapa??mana ada org jual online pos babi buta tanpa terima bayaran??? senget n sengal.... kalau jumpa customer ni...mmg Ayien tk sepak dia laju2...tk pernah beli online tapi berlagak DIVA ...

kepada Faizah Bt Abdul Mukhti...kawan u ni mmg sengal...sowila ekk i publish nama u kat sini
hubby i lupa nk tanya nama dia
tapi kalau u baca blog i ni...kirim salam kat dia ekkk???
cakap kat dia ...sekolah mana dia belajar beli online tkyah bayar dulu......
eii..... bulan posa bikin owang hanginnn jek!!!



To all my customer...jgn la takut kat i... i takle garang pun
cuma kadang2 layan customer macam2 ada ni...bikin hati panas jek...
so just nk share dgn u all ragam customer2 i yg tk berapa pandai ni!!!!
sabar2 i pun ada limitnya... kekdg golek2 gelak..."camni punya org pun ada ke???"

15 comments:

  1. hah! Si polan tuh x penah membeli online ke?? xpe la. Kalo dia takot kena tipu, you recommend dia guna khidmat safe trade mcm kat lelong.com. Haha. beli kasut RM60 pn nak pakai safe trade krg.

    ReplyDelete
  2. sabar jer lah ayien
    nk tergelak lak cite ko ni..hehehehe

    ReplyDelete
  3. adehhh customer nie x pernah beli onlines nieh .. sabar jelah

    ReplyDelete
  4. ayien..aku rase dia saje kot nak kenakan korang..hhmm..org dengki mmg ramai sekeliling kite ni ayien..toksah layan la..ko wat keje ko sudah..ape2 pun aku doakan buss ko berjaya yer..aminn

    ReplyDelete
  5. tul tu sya... ada org dengki sama kamooo!!
    sengal! sebell!! kahhhh.. aku tiap kali stock dtg, tiap kali aku terjah.. bawak family lagik! ko mesti syg aku kan ayien? kahhhhh

    ReplyDelete
  6. hahaha lawak hari ni..toksah lyn!

    ReplyDelete
  7. adeih camni punya olang pun ada..kalau i pun rasa nak melempang..hoho

    ReplyDelete
  8. aduyaiii....sabo jer la....memang sengal la...hehehe

    ReplyDelete
  9. kahh lawak...sampai ko call aku nak confirmkan aku berbintikan ape kan...mmg sengal org itew...x penah beli onlne kot tp wat2 tau care nak beli online..ape daaa

    ReplyDelete
  10. Thanks to all ur support!! Thanks gak sbb memahami masalah kami...hehehehhe
    Thanks sbb dpt bayangkan kalau kowang kat tpt we all...

    Aelyn...aku mmg sayang ko!!! Love u so much...ko mmg customer setia aku...

    To all mak2 ayam... aku tk kisah walaupun tk beli byk dgn aku... support kowang dah cukup bermakna ...thank you so much!!!

    And last but not least...all my loyal customer...I luv u all so much!!!! Thanks coz bg sokongan dgn tak putus2 beli dgn kami...kami akan cuba sedaya upaya bawak byk lagi design baru!!!!

    Thnx again..

    To Faiezah...no worry...i tak marah u... jgnla segan dgn i... i tk kisah sgt cuma gerammm jek dgn kawan u...jgn serik ekk...nnt raya dtg umah dgn Syaril

    ReplyDelete
  11. salam ayien, lawak betul dia ni, tp sabar lah ye, inilah ragam berniaga online, ct pun sejak meniaga online 2003 lagi dh lali sgt2 dengan kerenah mcm ni, kena sabar, sengal kan kalau diorang suruh anta dulu baru nk byr, dia kata takut kita tipu, jawap satu je ayien, " kalau saya menipu, tak lama saya berniaga online, alamatnya makan nasik free jela kat dalam jail hehe.."

    ReplyDelete
  12. ini mcm punya olang po ada ka.. kompem x penah beli brg online. kalau takut amik risiko brg dibeli harga >500 takpe la. lenkali kalo de lg spesis cemni, u suh je die walk in tgk kasut tu

    ReplyDelete
  13. hehe! klakar laaa ayien nie! i think u tak garang laa. masa i first2 nak gie umah u, i rase i call u bape puluh kali ntah to get the direction. if org lain maybe dah hangin, u ok je! =) ur hubby pun sampai beria direct i jln. so dont worry! org2 camtue mmg buat pening kepala je.. i nie tgh tunggu je nak zasss! a few pieces. tp tunggu ade tak yg i nak! i nak prima zebra & cabana! =)

    ReplyDelete
  14. lawati:
    http://bigbundle-zhet.blogspot.com

    ReplyDelete